Over

PeaceVillage_Mesen_CatoCrevits-65 | Peace Village

Peace Village, gelegen tussen de prachtige heuvels van de Westhoek, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oprichting van het Ierse Vredespark in Mesen.

Dit gedenkteken werd officieel ingehuldigd op 11 november 1998 door niemand minder dan Queen Elizabeth II, President McAleese en Koning Albert II.

De ‘International School for Peace Studies’, opgericht in 2001, was een andere belangrijke factor die bijdroeg aan de oprichting van Peace Village. Deze Noord-Ierse organisatie heeft als doel jongeren van over het hele Ierse eiland samen te brengen in Mesen, de plaats waar hun voorouders zij aan zij vochten in de Eerste Wereldoorlog. De eerste steen van Peace Village werd gelegd op 7 juni 2005 door de Ierse premier Bertie Ahern, in aanwezigheid van minister Geert Bourgeois en burgemeester van Mesen, Sandy Evrard. Exact een jaar later werd Peace Village officieel geopend.

PeaceVillage_Mesen_CatoCrevits-39 | Peace Village

Enkele jaren later werd het beheer van Peace Village overgenomen door de vzw Volkstoerisme. De oorspronkelijke doelstellingen werden verlaten, het bestuur werd geprofessionaliseerd en de opdracht werd herschreven. Peace Village zou zich openstellen voor iedereen die wil verblijven in de Westhoek, met speciale aandacht voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog en Vredeseducatie. Vanaf 2014 ontving Peace Village jaarlijks bijna 20.000 overnachtingen. 2018, honderd jaar na het einde van de Groote Oorlog, was zelfs een absoluut topjaar met ongeveer 26.000 overnachtingen!

Photo
image00001 | Peace Village

 

  Ons toegewijde team staat altijd klaar om u te verwelkomen en te ondersteunen tijdens uw verblijf!