• Ontdekken

Trek er samen met je groep, vereniging of familie op uit

Peace Village ligt in het kleinste stadje van België. De prachtige omgeving van de Westhoek is absoluut de moeite om te ontdekken. Ieper en het Heuvelland zijn vlakbij, en je wordt omgeven door een rijk historisch landschap.

Omgeving

De omgeving heeft heel wat te bieden. Om het jou iets makkelijker te maken pikten wij er alvast de highlights voor je uit.

Wandelen en fietsen

Bij Peace Village hebben we ook eigen wandel- en fietskaarten met drie wandelroutes die starten aan ons hostel, in samenwerking met het Nationaal Geografisch Instituut. Tijdens je verblijf kan je groep deze kaart gratis krijgen bij de receptie.

City tours

In de omgeving van Peace Village kan je verschillende City Tours doen om de rijke geschiedenis en cultuur van de regio te ontdekken. Deze tours nemen je mee langs belangrijke historische locaties, prachtige landschappen en lokale bezienswaardigheden. Van de Eerste Wereldoorlog en de Menenpoort tot Ieper en de prachtige natuur, er is voor iedereen een City Tour die past.

Benieuwd?
Neem een kijkje op de website van Flanders Battle Field Tours.

PeaceVillage_Mesen_CatoCrevits-69

Eigen workshops

We bieden heel wat boeiende en educatieve workshops aan en helpen je graag bij de keuze. Van muziek en wandelingen tot traditionele volksspelen en presentaties over de Groote Oorlog.

dsc01016

Global Peace Games

Jaarlijks gaat in meer dan 66 landen de Global Peace Games door. Een week lang werken jongeren vanuit verschillende landen rond sport, conflict en vredeseducatie. De Belgische editie gaat sinds 2014 door in Peace Village. De Global Peace Games worden georganiseerd door de Childrens Football Alliance, meer info omtrent hun werking vind je hier.

GPG (600 x 338 px)

Zijn er vragen?

Je vindt de antwoorden sowieso op onze meestgestelde vragen

Photo